16 Ekim 2008 Perşembe

HARİKA BİR ÜÇLÜ... TULUM PEYNİRİ-KAVUN-FIRINDAN YENİ ÇIKMIŞ SICCCCAK PİDE



Geçen gün çok sevgili arkadaşım Suna'cığım bize harika bir hediye getirmiş, çoookk uzaklardan, Elazığ'dan. Elazığ'ın meşhur tulum peyniri. Küçükken yengeme her gittiğimizde bize kendi yaptığı çörek otlu tulum peynirinden çıkarır ve sıcak pideyle beraber ikram ederdi. İşte o yüzden tulum peyniri beni hep çocukluğumun o mis kokulu günlerine götürür. Tulum peynirini çok sevmemin nedeni de budur belki!



Neyse çok uzatmıyayım, peynirin geldiği gün evde yemek olmasına rağmen dayanamayıp, tulum peyniri-kavun ve fırından yeni çıkmış sıccccak sımsıcak pide üçlüsünü yemeyi tercih ettik eşimle. Lezzet bir harikaydı ve sıcak pideyi soğutmamak adına fotoğrafından da belli olduğu üzere ancak bitmeye yakın aklımıza gelebildi, görüntülemek.

Evet! Lezzet harikaydı ama hepsinden de önemlisi,
bütün lezzetlerden de harika olanı,
benim canım arkadaşımın, Suna'cığımın,
benim çok sevdiğimi hatırlayarak uzaaakk diyarlardan gelirken bizleri düşünmesiydi. Ben ve eşim, beni o eski günlerime götüren (ayrıca sayemizde çooookkkk ..... şeylere katlanan, onlar ne olduğunu iyi bilirler!) sevgili arkadaşım Suna'ya ve eşine buradan çoookkkk teşekkür ediyoruz! Ayrıca biricik kızlarını sevgili Sinemis'imizi koccamaaan öpüyoruz. İyi ki varsınız! İyi ki sizi tanımışız!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Canımmmmmmmm...........
Çok çok çok ama çok özür dilemek istiyorum senden. Bizlere teşekkür ederken hakkımızdaki güzel duygularını bu şekilde dile getirdiğin ve benim sana çok geç karşıkı verebildiğim için. Beni affet Şebboy çiçeği olur mu? Geçtiğimiz günlerde çok yoğundum biliyorsun. O yüzden çok sıkı takipçin olamadım ama bundan sonra daha sık ziyaret edeceğim bloğunu hiç şüphen olmasın. Tulum peynirini beğenmiş olmanız da daha bir sevindirdi beni. Afiyet bal şeker olsun.

Bende kendim ve Sinemis adına bloğun aracılığıyla sana teşekkür etmek istiyorum. İtalya dönüşü bana verdiğin hoş hediyen için. Gözümün içi biricik Sinemis'imi meşhur ettiğin için. Sinemis'in de çok hoşuna gitti bu jestin. Fotoğraf çektiğin gün Şebnem teyzem fotoğrafımı çekti çekti bırakmadı beni diye yorum yapmıştı ama sonucu görünce çok hoşlandı. Afişten bir tane de sınıfına götürmüştü. O gün arkadaşları Sinemis'i omuzlarında taşıyarak ve Sinemis Sinemis diye tempo tutarak sınıfa getirmişler. Bizimki zevkten dört köşe olmuş anlayacağın. Hafta sonu veli toplantısı için gitmiştim okula. Afişi duvarlarına asmışlar Sinemis fıtır fıtır bakıyor etrafına oradan öylece :)

Sizler gibi dostları kazanmamıza vesile oldu yaptığımız tüm fedakarlıklar. Bence de sence Şebboy'cum. İyiki varsınız......

Pastacı Kedi dedi ki...

Canımın içi...
Çoook teşekkür ederim.
Seni ve sevgili Sinemis'imi kocaaaamaaaan öpüyorum...