Bu muhteşem lezzeti Portakal Ağacı'nda gördüm ama üzerinde kendi damak tadımıza göre birkaç ufak değişiklik yaptım. İlk denemem harikaydı,
teşekkürler Portakal ağacı! Teşekkürler Hatice! Henüz nasıl yapıldığını çözemediğim için sizi Sevgili Hatice'nin sitesine yönlendiremiyorum. Bunun için Hatice'den özür diliyorum.
Şimdi gelelim O MUHTEŞEM LEZZETİN TARİFİNE...
SALÇALI BİFTEK...Ben herşeyi göz kararı yaptım.
Önce
biftekleri çok az zeytinyağında arkalı önlü kızarttım. Daha sonra üzerine
biraz sıcak su ilave edip iyice pişmelerini sağladım.Ayrı bir kapta
1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 su bardağı kaynamış su ile ezip üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ettim.Bu sosu, suyunu çekip iyice pişmiş olan
bifteklerin üzerine ekledim.İsterseniz bundan sonra da
fırına verebilirsiniz. Hatta üzerine kaşar ilave edip, lezzetini ve aynı zamanda kalorisini daha da arttırabilirsiniz.
Tercih tamamen size kalmış! Yanında da karnıbahar ograten! Patates, pilav gibi değişik tercihler de gene size kalmış.
Afiyet Olsuuuunnn... :)
6 yorum:
Eline sağlık canım...Selamlar....
eline sağlık canım, iştah açıcı görünüyor... svegiler...
İkinize de çok teşekkür ederim arkadaşım. Sitem daha çok tanınmadığı için giren yok sanıyordum. beni ihya ettiniz. çok teşekkürler...
KEDİCİKKKKKK ÖDÜLLENİYORSUN BENİ OKU LTF::)))
ÖPTÜM...
BU ARADA İSTERSEN BU PAZAR GEÇEN CMT.Sİ YAPAMSIĞIMIZ ŞEYİ YAPABİLİRİZ NE DERSİN ŞEBNEM2İM???
BU ARADA ben pide-kavun-tulum peynirine de bayılırımmmmm...
ayyyy bayılmadığım bi şey var mı acaba yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......
sen de hep benim sevdiklerimi yapıyorsun canımmmmmmmmmm
biftek de süper görünüyor..ellerin dert görmesin...
ben bi de o yanındaki şeyin tarifini istiyorum canımmmmmmmmmmm
İlkay'ım, Papatya'm,
O yanındaki şey karnıbahar ograten oluyorlar kendileri.
İnşallah ileriki zamanlarda onun da tarifini okuyacaksın buradan.
Öptümmm...
Yorum Gönder